У якому форматі та коли на Київщині почнуть новий навчальний рік

У якому форматі та коли на Київщині почнуть новий навчальний рік || фото: Shutterstock / Fotodom

На Київщині продовжують готуватися до нового навчального року. Влада розраховує почати освітній процес офлайн з 1 вересня, щоб діти могли ходити у школи та повноцінно навчатися.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Головна увага під час підготовки до цього навчального року в Київській області приділяється безпеці учнів та фахівців, які задіяні в освітньому процесі.

Аби школи Київщини запрацювали у форматі офлайн, необхідно вирішити ряд безпекових питань. Разом з рятувальниками будуть перевірені усі заклади та прилеглі території на наявність вибухонебезпечних предметів. Буде забезпечена якісна система оповіщення та шляхи евакуації, з урахуванням для дітей з порушення зору та слуху.

Укриття повинні бути у кожному навчальному закладі, або у безпосередній близькості біля нього та розраховані на всіх учнів та працівників. Якщо цю умову можна виконати лише частково, то будуть розглядати навчання школярів у декілька змін.

Також будуть створені запаси води, медикаментів та інших матеріалів. На початку року для фахівців та дітей проведуть тренування щодо порядку дій у разі сповіщення повітряної тривоги.

[read_more_vg id="1211460"]

Последние новости