В Україні можуть легалізувати одностатеві шлюби: люди підтримали петицію

В Україні можуть легалізувати одностатеві шлюби: люди підтримали петицію. || Фото: kovacevic - Depositphotos

На Офіційному інтернет-представництві президента України 3 червня зареєстрували петицію, у якій висунули прохання легалізувати в Україні одностатеві шлюби. До завершення голосування за петицію ще є 56 днів, але за місяць вона встигла набрати 25 тисяч підписів, тож звернення має розглянути Володимир Зеленський.

Авторка петиції Анастасія Совенко написала, що у час, коли кожен день може бути останнім, людям однієї статі, які кохають один одного, потрібно дати можливість створити сім'ю й мати офіційний документ. Загалом, президента просять надати представникам ЛГБТ ті ж самі права, що й у традиційних пар.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

Через те, що представники ЛГБТ-спільноти в Україні не мають права офіційно укладати шлюби, вони не можуть користуватися юридичними правами, як звичайні родини. До прикладу, вони не можуть оформлювати опіку над дітьми партнера або партнерки, мати доступ в реанімацію на випадок НП, отримати спадок та навіть поховати тіло свого партнера.

Окрім цього, легалізація одностатевих шлюбів, окрім вищезазначених прав, може підтвердити статус України як вільної та демократичної країни. 

[read_more_vg id="1212507"]

Зазначимо, що одностатеві шлюби у світі вважаються нормальним явищем. Кого кохати - справа кожної людини і засуджувати її за це не можна. Наукові дані підтверджують, що вирішальний вплив на сексуальну орієнтацію людини чинять гени та умови, в яких розвивається ембріон під час вагітності. Діти, які виховуються в одностатевих родинах не мають ніяких відмінностей в поведінці, характері чи соціалізації від дітей з гетеросексуальних родин.

Гомофобія дуже поширена у Російській Федерації. Там навіть існують статті кримінального кодексу за "пропаганду гомосексуалізму", хоча такого поняття у світових документах немає.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Верховній Раді ратифікували Стамбульську конвенцію, яка гарантує кримінальну відповідальність психологічне та фізичне насильство та примусові дії, пов'язані з людським тілом. Захист прав представників ЛГБТ також є важливим пунктом цієї конвенції.

Последние новости