У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко

У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко. || Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Війна в Україні триває і, на жаль, в ній продовжують гинути молоді воїни-захисники. Нещодавно стало відомо про ще одного киянина, який віддав життя за свободу та незалежність нашої держави - Євгена Олефіренка.

Бійцю було 33 роки, він мав звання молодшого лейтенанта і був командиром взводу Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сумну звістку повідомили у Дарницькій районній у місті Києві державній адміністрації. Саме на Дарниці жив Євген Олефіренко. У Києві він народився і прожив усе життя до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Євген навчався у Києво-Могилянській академії та в Швецькому університеті в місті Уппсала. Захисник вивчав історію і особливо захоплювався воєнною історією. 

Працював Євген Олефіренко менеджером у готельному бізнесі. Він хотів зробити Україну сучасною державою, яка б була цікавою та зручною для туристів і приваблювала б їх.

До захисту своєї держави Євген готувався ще з перших днів війни у 2014 році. Він навчався у Національному університеті оборони, освоював військові спеціальності і став прикладом для десятків людей навколо.

24 лютого, коли Росія вторглась на територію України з повномасштабною війною, Євген вже був готовий воювати та одразу вступив до 206-го київського батальйону територіальної оборони, а після звільнення Київщини пішов на захист держави у складі Першої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна.

За чотири місяці війни, аж до своєї смерті, Євген Олефіренко був гранатометником і мінометником, він навчав іноземних захисників-добровольців і командував взводом. Чоловік встиг повоювати під Миколаєвом, а в останні тижні його підрозділ захищав Лисичанськ. Захисник зміг вивести побратимів з напівоточеного міста неушкодженим.

Загинув Герой України 7 липня під Бахмутом, командуючи взводом. У тому трагічному бою захисники під керівництвом Євгена Олефіренка не віддали ворогу жодного метра української землі.

- Нашому Герою назавжди залишиться 33 роки. Таким його запам’ятають дружина Марія, донька, батьки, сестра, брат, друзі і всі, кого він захистив своїм подвигом, - написали у Дарницькій РГА.

Редакція Vgorode дякує Євгену за подвиг перед Україною та за мужність, яку він показав. Для нас українські Герої будуть жити завжди! Висловлюємо співчуття родині полеглого захисника.

[read_more_vg id="1212515"]

Последние новости