У "Охматдиті" розповіли, як війна позначилася на здоров'ї дітей

У "Охматдиті" розповіли, як війна позначилася на здоров'ї дітей || фото: AP/Мстислав Чернов

Маленькі українці, як їхні батьки, важко переживають повномасштабні бойові дії. Всупереч поширеній думці, що діти не всі розуміють, а тому легше переносять стрес, це не так.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З 24 лютого лікарі зіткнулися з масовими скаргами на порушення сну дітей, активізувала страхи від різких гучних звуків. Через постійні переживання та нервову напругу у малечі загострилися психосоматичні, невротичні розлади, затримки розвитку.

Про це Новини.LIVE повідомила психологиня Анастасія Меркотан.

Зі слів медика, дитина до 18 місяців повністю відбиває стан матері. Тобто якщо мама нервує — дитина теж.

Гепатологиня Ольга Медведєва з "Охматдиту", яка обстежувала дітей у Бородянці, каже, що через те, що під час окупації дорослі й діти вимушені були їсти багато запасів, зараз вони зіткнулися з патологіями кишково-шлункового тракту. Наприклад, у селах Синяк та Бабинці Бородянського району в перші дні після захоплення не було світла, води й газу. Люди почали виїдати картоплю, сало, консервацію та каші. Через це в них стрімко почала рости вага тіла.

Аналізи крові показують велику кількість зниження гемоглобіну крові, а після тривалого сидіння у вологих та промерзлих підвалах у дітей з'явилися гінекологічні та урологічні хвороби.

Vgorode писав, що у Києві відкрили безкоштовний освітній хаб для дітей, де окрім навчання малеча може знайти допомогу психолога.

Последние новости