Під Києвом відбудують зруйнований музей, де зберігалися картини Марії Приймаченко

Під Києвом відбудують зруйнований музей, де зберігалися картини Марії Приймаченко. || Фото: t.me/kt20220224

Під Києвом у смт Іванків відновлять зруйнований через обстріл музей, де зберігалися картини української художниці Марії Приймаченко.

Нагадаємо, ще в лютому, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російський снаряд потрапив до історико-краєзнавчого музею, де зберігалася культурна спадщина Марії Приймаченко, Ганни Верес та інших художників. В результаті будинок спалахнув, а дах будівлі обвалився. Наприкінці квітня було опубліковано відео, на яких було видно руїни будівлі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На той час у приміщенні знаходилися полотна українських художників. Зокрема, 25 картин всесвітньо відомої української художниці Марії Приймаченко. Із них лише 10 картин вдалося врятувати, під обстрілом виносили співробітники музею. Все ж таки інші експонати згоріли вщент.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що музей планують відновити і зробити його зручним та сучасним. Громада вже має напрацювання щодо того, яким його хочуть бачити в майбутньому. Також у планах розширити будівництво на території.

Последние новости