У Києві наклали арешт на частину відомого ТЦ, яка належала громадянам РФ

У Києві наклали арешт на частину відомого ТЦ, яка належала громадянам РФ. || Фото: facebook.com/UA.National.Police

У Києві було накладено арешт на частину торгового центру, яка належала членам уряду Російської Федерації. Вони володіли понад 50% акцій.

Мова йде про ТЦ "Мармелад", що знаходиться на столичній Шулявці на вулиці Борщагівська, 154. Він частково належав високопосадовцям країни-агресора. Прибуток від господарчої діяльності ТЦ міг використовуватися у фінансуванні підривної діяльності проти України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомила пресслужба Національної поліції України, правоохоронці провели розслідування і встановили, що посадові особи проводили легалізацію коштів, переоформивши частину приміщень ТЦ на підконтрольну офшорну компанію, власниками якої є росіяни, які належать до керівництва уряду РФ. Це вони зробили задля уникнення санкцій конфіскації майна. Усі незаконні дії були здійснені з використанням фіктивного підприємства за допомогою виготовлення підроблених документів.

Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на нежитлові приміщення площею понад 15 тисяч квадратних метрів загальною вартістю понад 1,2 мільярдів гривень.

[read_more_vg id="1214180"]

Досудове розслідування проводилося щодо порушення ч. 2 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). Викриття злочинної діяльності здійснювалося за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури Києва.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві було накладено арешт на декілька ресторанів, які належали російському бізнесмену. Проте сам громадянин РФ заперечує свою причетність до цих закладів харчування, заявивши, що його команія лише керувала ними, а власниками були інші ресторатори. 

Последние новости