Карта бойових дій в Україні 27 липня

Карта бойових дій в Україні 27 липня || фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Сьогодні, 27 липня, розпочався 154-й день спротиву України агресії російської армії. Окупанти мають деякі успіхи в Донецькій області, також не припиняються атаки на кордонах Запорізької області.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення (ISW) війни 27 липня.

Російське окупаційне керівництво оголосило про прискорення термінів захоплення українських територій, щоб РФ могла анексувати їх найближчим часом.

Російські війська зайняли крайні позиції на північний схід від Бахмута і продовжують бойові дії на схід та південь від Бахмуту.

"Інститут вивчення війни" (США) припускає, що Україна втратила контроль над Берестовим на трасі з Бахмуту до Лисичанська. Навколо Бахмута напередодні точилися найбільш напружені бої.

Із захопленого села окупанти рухатимуться у бік Бахмута через Соледар. На південь від Бахмута підтверджуються дані про захоплення (або часткове захоплення) силами ПВК "Вагнера" ​​Вуглегірської ТЕС, звідки українські війська могли відійти до Семигір'я, пише "Страна".

Також загарбники провели обмежену атаку на північний захід від Ізюму. Ймовірно, вони намагаються убезпечити свої тили на лінії Ізюм — Слов'янськ.

Російські сили провели обмежені атаки на південний захід від Донецька, неподалік кордону із Запорізькою областю.

На Херсонщині окупанти зосередилися на обороні зайнятих рубежів та провели обмежений наземний штурм на північному заході.

Последние новости