Хто насправді керує відомими закладами Києва, на які наклали арешт

Хтось насправді керує відомими закладами Києва, на які наклали арешт. || Фото: Wikimapia

У липні Бюро економічної безпеки України ініціювало арешт майна компанії Bulldozer Group Ukraine, до якої входить низка закладів у Києві. Все через те, що нерухоме майно нібито належить російському бізнесменові Олександру Орлову через офшорні компанії. Однак пізніше з'ясувалося, що всі члени команди Bulldozer Group Ukraine – громадяни України, а Орлов обіймав посаду керуючого директора, але вже залишив бізнес в Україні.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що сам Олександр Орлов підтвердив, що не має активів в Україні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Команда громадської організації "Стоп Корупції" провела власне незалежне розслідування та дізналася, хто ж керує відомими закладами Києва, такими як Virgin Izakaya Bar, Eshak, Queen Country Club, Люди та Котлети та Queen Kyiv.

З початку повномасштабної війни, а точніше з 1 березня, команда Bulldozer Group Ukraine надає гуманітарну допомогу, готує безкоштовні обіди для бійців ЗСУ, тероборони, медиків та волонтерів. Лише за один день вони видали 2 820 порцій за заявками. Підтримуючи свою антивоєнну позицію, компанія ухвалила рішення про розірвання ділових зв'язків із представниками РФ. У тому числі з команди пішов і Олександр Орлов. Наразі позицію керуючого партнера займає українець Дмитро Ходаковський, який до війни займав позицію генерального директора.

Наразі вся команда Bulldozer Group Ukraine та їхні партнери – українці.

[read_more_vg id="1214572"]

Під час війни заклади продовжували працювати. Команда кухарів приєдналася до приготування та доставки гарячих обідів. Приміщення Fish Fetish та Queen Kyiv використовувалося як склад гуманітарної допомоги. З Fish Fetish розвозили корми для тварин притулкам та господарям, які потребують допомоги. А з Queen Kyiv відправляли гуманітарну допомогу, ліки до Чернігова, Харкова та Одеси.

Пізніше заклади відкрилися для відвідувачів та працювали на тих самих умовах, що й інші українські кафе та ресторани.

Наразі Bulldozer Group Ukraine перебуває у стані реорганізації, яка необхідна для продовження діяльності закладів та розвитку бізнесу. Жодних зв'язків з Росією компанія не має, вона розпочала самостійний, незалежний шлях, який спрямований на розвиток українського бізнесу, підтримку громадян та економіки України.

Последние новости