Карта бойових дій в Україні 6 серпня

Карта бойових дій в Україні 6 серпня. || Фото: Mstyslav Chernov

Почалася 164-та доба повномасштабної війни в Україні. Наразі російські війська віддають перевагу наступальним операціям у напрямку Бахмута та навколо міста Донецька.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 6 серпня.

Українські офіційні особи підтвердили, що російські війська використовують в Україні безпілотники, надані Іраном. Російські війська безуспішно штурмували населені пункти на південь від Бахмута.

Російські та українські сили обмінялися важким артилерійським вогнем у Пісках, що свідчить про те, що російські сили навряд чи зможуть повністю контролювати Піски, незважаючи на заяви Росії. Окупанти провели кілька обмежених наземних штурмів на північ, північний захід і південний захід від міста Донецьк.

Російські та українські сили звинуватили один одного в обстрілах поблизу Запорізької АЕС в Енергодарі, але ISW не може самостійно визначити, хто несе відповідальність за інцидент.

Рашисти неодноразово використовували артилерійські системи, навмисно розташовані в межах комплексу, для обстрілу цілей на березі річки Дніпро.

Ворог безуспішно намагався наступати на Лозове Херсонської області, ймовірно, цілячи по українському плацдарму над річкою Інгулець.

Суб'єкти РФ формують нові добровольчі батальйони в Омській і Самарській областях. Російська окупаційна влада, ймовірно, прискорює зусилля з паспортизації та рублювання, а також збирає дані про цивільне населення на окупованих територіях у рамках підготовки до майбутніх псевдореферендумів щодо приєднання окупованої території України до Росії.

Кремль продовжує замінювати українських колаборантів у російських окупаційних адміністраціях російськими чиновниками, ймовірно, щоб підготуватися до офіційного російського управління анексованими територіями.

Последние новости