Карта бойових дій в Україні 9 серпня

Карта бойових дій в Україні 9 серпня. || Фото: Evgeniy Maloletka

Сьогодні, 9 серпня, розпочалась 167-ма доба повномасштабної війни в Україні. Армія РФ погрожує знищити найбільший ядерний об’єкт Європи, окуповану Росією Запорізьку атомну електростанцію (АЕС), якщо Росія не зможе утримати цю станцію. Наразі російські війська віддають перевагу наступальним операціям у напрямку Бахмута та навколо міста Донецька. 

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 9 серпня.

Повідомлення про ймовірно сфальсифіковану заяву Росії відволікає увагу від реальних ризиків спричиненої Росією ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції України. Росіяни продовжують здійснювати атаки з ядерних реакторів станції та зберігати військове обладнання біля них, ймовірно, щоб зіграти на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи та знити бажання Заходу надати додаткову військову підтримку Україні.

Окупанти здійснили наземні атаки на північний захід від Слов'янська та на північний схід і південний схід від Бахмута. Ворог продовжує наземні атаки на північний захід і південний захід від міста Донецьк.

Російські чиновники відклали відкриття Антонівського мосту після того, як український армія пошкодила міст і будівельне обладнання поблизу.

Російські війська розгортають менш професійні окупаційні сили та посилюють тиск на українське населення в окупованих районах.

Последние новости