КОВА розповість про окупацію області у рамках проєкту “Щоденник війни”

КОВА розповість про окупацію області у рамках проєкту “Щоденник війни”. || Фото: скріншот з відео

До Дня Незалежності Київська обласна державна адміністрація презентувала проєкт “Щоденник війни”. У рамках нього будуть виходити невеликі відео про міста і селища регіону, які стали надійним захистом Києва та найбільше постраждали від рук російських окупантів. 

Історії будуть публікуватися на You Tube-каналі голови КОДА Олексія Кулеби

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про Ірпінь, Бородянку, Бучу та Гостомель у світі чула чи не кожна людина. Ці міста-герої стояли на захисті столиці, а українці гинули за свободу та незалежність нашої держави. У облдержадміністрації хочуть, щоб увесь світ знав про кожне містечко та село Київщини, які зіграли не останню роль у захисті Києва, жертвуючи собою.

Перша серія, яку презентовано у рамках проєкту, розповідає дуже важливу історію співпраці цивільних та військових у селі Мощун. Воно розташоване за шість кілометрів від Києва і стало центром запеклих боїв за місто. Незважаючи на постійні обстріли та атаки, українські військові також допомагали цивільним людям, мешканцям Мощуна.

[read_more_vg id="1217393"]

Зазначимо, влада Київщини назвала точну кількість населених пунктів регіону, які перебували під окупацією. Заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова розповіла, що росіяни у лютому-квітні окупували 254 населені пункти області. Так, у тимчасовій окупації знаходилися 24 населені пункти Броварського району, 84 – Бучанського та 144 – Вишгородського.

- Скільки горя, болю, біди, страху пережили люди, які залишилися там і які бігли в ці села, шукаючи порятунку..., - написала Тетяна Семенова у Facebook.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що населені пункти Київщини, які були тимчасово окуповані та зруйновані, зараз поступово відновлюються. В мережі показали, як змінилися пошкоджені росіянами будівлі у Макарові та Ірпені.

Последние новости