Чому у Києві декілька днів було забруднене повітря і відчувався запах гару

Чому у Києві декілька днів було забруднене повітря і відчувався запах гару. || Фото: unsplash.com

Останні декілька днів у Києві фіксували погіршення якості повітря. Стало відомо, чому люди відчували запах гару. Причина - рознесення вітром диму від пожеж.

Заввідділу інституту проблем математичних машин та систем НАН Іван Ковалець розповів, що у центральній частині України вирував циклон. До Києва цими днями йшов вітер з Полтавської області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Фахівець сказав, що 22 та 23 серпня відбувалося інтенсивне перенесення у північно-західному напрямку. Тож в результаті цього продукти горіння від пожежі між Полтавою, Кременчуком та Черкасами потрапляли до Києва.

Наразі столиця України опинилася на 62 місці світового рейтингу міст за рівнем забруднення повітря. 25 серпня повітря у Києві має низький рівень забрудненості. Радіаційний фон також перебуває в нормі. 

На правому березі Києва загальний індекс якості повітря складає 32-36, що означає низький рівень забрудненості.

На лівому березі загальний індекс якості повітря перебуває в межах 22- 46, що також є нормою норми.

[read_more_vg id="1217485"]

Разом з тим, у Києві до кінця цього тижня утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Тож у місті суворо заборонено відвідувати ліси та лісопаркові зони, а також заїжджати туди на будь-якому транспорті.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що окрім запаху смогу, Київ окутала пилова пастка. Причиною забруднення повітря пилом стало перенесення повітря з пиловими частками із Каспійської низовини та інших азійських регіонів.

Последние новости