На Пріорці створять новий парк для протидії забудові

На Пріорці створять новий парк для протидії забудові. || Фото: facebook.com/B.Chornii

Замість парковок на зеленій зоні та майданчиків для вигулу собак у дворах Києва планують створити нові зелені зони. Зокрема парк створять на столичній Пріорці на вулиці Агрегатна, 2. Зараз там є велика територія, яка використовується нераціонально.

Для створення "Скверу на Агрегатній" використають концепцію "Нового Оболонського двору".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомив депутат Київської міської ради від Оболонського району Богдан Чорній, концепція полягає в розчищенні прибудинкової території від мотлоху, а також її зонування. У сквері планують створити парковку, ігрові зони для дітей різного віку, спортивні майданчики, зелену зону з автополивом для відпочинку пенсіонерів та мам з дітьми, окремий майданчик для вигулу домашніх улюбленців та інші розважальні зони.

Такий комплексний підхід протидіятиме масовій забудові і не дозволить "бездумно закатати в асфальт наші дерева", натомість дозволить використати простір раціонально та ефективно.

Наразі Київська міськрада працює над відведенням окремої ділянки на зазначеній вулиці, яка перебуватиме на балансі комунальної організації "Київзеленбуд".

[read_more_vg id="1219285"]

Проєкт рішення про створення скверу на Агрегатній вже зареєстрований в Київській міській раді.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на Осокорках для киян і гостей міста відкрили оновлений парк "Прибережний". Місцева влада зайнялась створенням сучасної та комфортної зеленої зони на березі Дніпра. Під час першочергових робіт вдалося відремонтувати 2,22 га парку. 

Последние новости