У Києві суддя виправдовував звірства окупантів та агітував за "руський мир"

У Києві суддя виправдовував звірства окупантів та агітував за "руський мир". || Фото: unsplash.com

У Києві судді, який агітував знайомих за "руський мир" і виправдовував військові злочини солдатів РФ, повідомили про підозру.

Як повідомили у ГБР, фігурант - уродженець Криму, якого після окупації півострова було переведено до Північного апеляційного господарського суду Києва. І хоч він продовжив жити на неокупованій території України, погляди мав антиукраїнські.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Підозрюваний виправдовував звірства солдатів РФ, зневажливо відгукувався про українських військовослужбовців та агітував знайомих співпрацювати з ворогом. Багато його розмов з членами сім'ї, родичами та близькими друзями було записано. Вони перебувають у розпорядженні СБУ і є документальним підтвердженням позиції фігуранта.

Зокрема, у розмові зі своїм знайомим із Мелітополя він говорив такі фрази:

Така поведінка та позиція грубо порушують "Присягу судді", яка чинить правосуддя від імені України, працюючи для реалізації верховенства права на благо всього народу.

Судді повідомили про підозру щодо кількох статей Кримінального кодексу України:

Так, під час слідчо-оперативних дій СБУ з'ясували, що чиновник:

За всіх наявних доказів затримати його поки що неможливо, навіть якщо він отримав повідомлення про підозру. Проблема полягає у відсутності законодавчого врегулювання функціонування Вищої ради правосуддя (ВРП). Це єдиний орган, уповноважений надати дозвіл на затримання суддів.

Членів ВРП ще не було обрано і орган ще не почав повноцінно працювати. У СБУ сподіваються, що незабаром ситуація зміниться, і підозрюваного зможуть офіційно затримати.

Последние новости