Буча, яка стала всесвітньо відомою після російської окупації, сьогодні відзначала день міста

Буча, яка стала всесвітньо відомою після російської окупації, сьогодні відзначала день міста. || Фото: Бучанська міська рада

24 вересня місто Буча, яке постраждало внаслідок російської окупації навесні цього року, відзначало день міста. У Бучі відбулися святкові заходи.

Для першого дня народження міста після "бучанської різанини" та інших сумних подій, що відбувалися тут, було обрано слоган "Відстояли – відбудуємо".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє журналістка телеканалу FREEДОМ Лариса Зубенко, вранці пройшов молебень у храмі Святого апостола Андрія Первозванного. Фотографії цієї церкви обійшли всі світові видання – адже саме під його стінами після відходу російських окупантів було знайдено масове поховання мирних жителів, убитих російськими військовими.

Після служби у храмі мешканці міста масово відвідали цвинтар, щоб вшанувати пам'ять загиблих у війні. Потім пройшов благодійний велопробіг, учасники якого віддавали кошти на відновлення міста.

Ключі від 52 нових квартир з нагоди свята віддали учасникам АТО/ООС, воїнам-афганцям та ще одному військовому інваліду. Інші заходи проходили на футбольному полі – там грали матч, і в одній із місцевих арт-галерей.

У Бучі наразі відремонтували 3,5 тисячі будівель та споруд. При цьому всього постраждало у війні їх значно більше – 26 тисяч. У ці дні головна увага приділяється ремонту котелень.

Последние новости