Секретар РНБО розповів, чи буде Україна вести перемовини з РФ

Секретар РНБО розповів, чи буде Україна вести перемовини з РФ. || Фото: РБК-Україна

Україна остаточно вирішила поставити крапку у переговорах з Російською Федерацією. Відновити зв'язок буде можливо лише після зміни російського президента. 

Про це у телемарафоні заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Він також розповів про рішення України вступити до НАТО за прискореною процедурою.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Данілова, вступ в НАТО - це відповідь України на ті нелюдські дії РФ, які вона чинить на нашій землі. 

Також РНБО вирішила не починати будь-які дипломатичні переговори з Путіним та російською стороною. 

- Ми будемо вести перемовини тільки з іншим президентом Російської Федерації. З цією нелюддю нема про що взагалі говорити, - заявив Олексій Данілов.

На питання, коли Україна почує від НАТО відповідь щодо членства, секретар РНБО сказав, що в Альянсі є 30 країн, які мають досягти консенсусу. Саме тому Єнс Столтенберг не дав чіткої відповіді під час вчорашнього виступу

Зараз, після таких заяв, Російська Федерація буде намагатися завдавати максимальної шкоди Україні. 

- Ми розуміємо, що зараз відбувається на фронті, наші війська готові до будь-якого розвитку подій... Найближчим часом може бути спроба ескалації з боку РФ з урахуванням того, що в них відбувається мобілізація... Ми прогнозуємо, як вона буде рухатись і розуміємо, що найближчим часом чекає на РФ, - сказав Данілов.

Він також сказав, що в України є один план - звільнити усі наші території, включно з Кримом і ОРДЛО.

[read_more_vg id="1221058"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 30 вересня стало історичним днем для України. Президент Володимир Зеленський підписав заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку. Він заявив, що ми вже пройшли свій шлях до Альянсу і де-факто вже є його членами.

Последние новости