Міськрада спростувала інформацію про видачу йодиду калію учням у школах

Міськрада спростувала інформацію про видачу йодиду калію учням у школах. || Фото: paxels.com

Столична влада закупила резерв калій йоду, забезпечивши всі райони міста.

Про те, що йодид калію отримали всі десять РДА міста, повідомили в КМДА.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Районні евакуаційні комісії відповідають за безпосереднє планування, підготовку, організацію і, в разі потреби, здійснення евакуації у своїх районах.

У разі потреби евакуаційні комісії видаватимуть препарати йоду населенню, яке потрапило у зону забруднення. Препарат можна буде отримати в евакуаційних пунктах відповідно до рекомендацій медиків.

Також запаси йодиду калію має Департамент охорони здоров’я КМДА, який у разі виникнення або загрози виникнення радіаційної небезпеки забезпечить ним комунальні заклади охорони здоров’я та сімейних лікарів міста. Крім цього, йодид калію доступний в аптеках.

Раніше у мережі поширилась інформація, що школи Києва на цьому тижні отримають йодид калію. Адміністрації навчальних закладів столиці нібито просять батьків школярів підписати згоду на прийом препарату дитиною у разі НС, якщо в цей час вона перебуватиме у школі.

Однак у міськраді заперечили цю інформацію. Також зазначили, що Департамент освіти і науки КМДА не давав жодних розпоряджень щодо збору згоди від батьків на прийом школярами йодиду калію.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що КМВА оприлюднила чіткий алгоритм дій у випадку радіаційної небезпеки.

Последние новости