Латвійські автобуси вже з'явилися на вулицях Києва - фото

Латвійські автобуси вже з'явилися на вулицях Києва – фото. || Фото: vechirniy.kyiv.ua

"Мерседеси", що прибули з Латвії, обслуговують чотири маршрути в столиці України.

Нагадаємо, тиждень тому Vgorode писав, що 1 жовтня на вулиці Києва буде випущено 11 автобусів, які столиця отримала від Риги як допомога. Шість автобусів мали запустити на новий маршрут №44 – з Троєщини до метро "Лівобережна". Ще п'ять ризьких автобусів мали додати до рухомого складу трьох міських маршрутів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Попередня інформація, про яку писав Vgorode, виявилася цілком вірною. На новому маршруті №44 ходить справді 6 нових автобусів. А інші п'ять машин тепер курсують маршрутами №№35, 54 і 95, які існували раніше. Інформація про транспортні нововведення була надана спікером КП "Київпастранс" Олегом Грищаком, передає "Вечірній Київ".

Хоча автобуси були передані українській столиці ще наприкінці квітня, вони п'ять місяців не виходили на маршрути. У "Київпастрансі" це пояснюють декількома причинами - як слабким пасажиропотоком, так і тривалим процесом оформлення документів на автобуси, постановкою їх на облік, а також переобладнанням.

Автобуси працюють на дизелі, їхня марка - Mercedes-Benz O530 Citaro. Автобуси досить старі – випущені у 2002-2004 роках. При цьому їхній стан - задовільний, запевняє речник "Київпастрансу".

За тиждень у Києві почнуть їздити ще 17 автобусів, подарованих Німеччиною. Якими вони їздитимуть маршрутами - поки невідомо.

Последние новости