Київські депутати пропонують сховати сигарети під прилавки по всій Україні

Київські депутати пропонують сховати цигарки під прилавки по всій Україні. || Фото: replyua.net

Ініціатива депутатів київської міськради може призвести, у разі ухвалення поправок до закону у Верховній Раді, до того, що видиме розміщення цигарок та тютюнових виробів в Україні буде заборонено.

Депутатами Київської міської ради буде направлено звернення до Верховної Ради України, згідно з яким видиме розміщення будь-яких виробів з тютюну буде заборонено у всіх торгових точках країни. Якщо таку норму приймуть, то побачити очима сигаретні пачки в магазині буде неможливо, буде лише доступний список наявних у продажу марок сигарет та іншої тютюнової продукції.

За словами столичного депутата Олесі Зубрицької, повідомляють у Фейсбуці Київської міськради, саме через приховану рекламу тютюну, коли яскраві пачки помітні у кожному магазині, 62,5% дітей 13-15 років звертають на них увагу. Ці дані отримані від Глобального опитування молоді щодо вживання тютюну.

Такі дані показують, що відкрите розміщення у магазинах тютюнових виробів є прихованою рекламою, що впливає на дітей. Через це кожна сьома українська дитина 13-15 років уже палить цигарки, а кожна п'ята - електронні сигарети.

Олеся Зубрицька також додає, що хоча реклама тютюну в країні заборонена вже давно - з 2012 року, досі залишається прихована реклама через вільне розміщення пачок сигарет у торгових точках. І це слід заборонити законодавчо. Така зміна у законі, сподівається депутат, зменшить відсоток курців серед дітей.

Нагадаємо, Vgorode писав, які штрафи чекають на українців за куріння електронних сигарет у громадських місцях.

Последние новости