Киянка та кримчанин передавали РФ координати для ракетних ударів по столиці

Киянка та кримчанин передавали РФ координати для ракетних ударів по столиці || фото: t.me/Tsaplienko

60-річна киянка виконувала "завдання" знайомого з тимчасово окупованого Криму та передавала військовим РФ інформацію про десятки об’єктів у столиці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Слідчі з'ясували, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, чоловік, перебуваючи на території тимчасово окупованого Криму, був завербований спецслужбами Росії.

Від своїх кураторів він отримав завдання залучити знайомих у Києві до збору та передачі інформації про пересування на території столиці та Київської області ЗСУ, розташування блокпостів, а також адреси об’єктів критичної, цивільної та військової інфраструктури у столиці.

Згодом кримчанин звернувся до своєї знайомої, 60-річної мешканки Києва. Жінка погодилася працювати на ворога. Кілька місяців вона фотографувала ці об’єкти на власний мобільний телефон, а потім пересилала спільнику.  

З березня по червень жінка "злила" інформацію про 21 вищевказаний об’єкт. Наразі підозрювана перебуває під вартою. Обвинувальний акт стосовно неї направлено до суду. Її спільника судитимуть заочно.

[read_more_vg id="1223538"]

Последние новости