Карта бойових дій в Україні 6 листопада

Карта бойових дій в Україні 6 листопада || фото: konkurent.ua

Сьогодні, 6 листопада, в Україні розпочалася 256-та доба повномасштабної війни з РФ. У зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW) розглядається недавня заява командира формування "ДНР" Олександра Ходаковського про те, що з середини травня дружній вогонь (або вогонь за своїм) міг спричинити 60% загальних втрат Росії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Військові експерти кажуть, що дружній вогонь справді може стати причиною обмеженої кількості втрат у війні, проте ці цифри зазвичай далекі від 60%. Тим не менш, навіть якщо ця статистика перебільшена, той факт, що Ходаковський публічно називає такі дані, вказує на серйозні проблеми, з якими стикаються російські війська. На думку експертів, це свідчить про відсутність зв'язку та координації між військами РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 6 листопада.

Повідомляється, що українські війська продовжували контрнаступ на лінії Сватово-Кременна. ЗСУ вели штурм у напрямку Куземівка, 13 км на північний захід від Сватового. За даними пропаганди РФ, українські війська форсували річку Жеребець на захід від Сватового і промацують російські позиції на лінії Куземівка-Коломичиха.

5 листопада окупанти продовжували займати оборонні позиції вздовж Дніпра. Прес-секретар Південних військ України Наталія Гуменюк заявила, що російські сили будують сильні оборонні позиції на лівому (східному) березі Дніпра з вогневими позиціями, які вони використовуватимуть для поразки українських сил на правому (західному) березі.

За її словами, окупанти продовжують діяти на правому березі. Вони проводять маневри та вибудовують оборонні рубежі на правому березі, одночасно мініючи лівий берег, у тому числі підземні комунікації, такі як каналізація, та евакуюючи мирних жителів.

Російські сили продовжували наступ у районі Бахмута і заявили про невстановлені досягнення. У Генштабі не підтвердили дані окупантів.

Також загарбники продовжували безрезультатні наступальні дії у районі Авдіївка-Донецьк та у західній частині Донецька.

Последние новости