Суд зобов'язав відновити на навчанні блогерку, яка закликала до капітуляції

Суд зобов'язав відновити на навчанні блогерку, яка закликала до капітуляції || фото: скріншот

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області визнав рішення Білоцерківського національного аграрного університету щодо відрахування із четвертого курсу факультету ветеринарної медицини блогерки-таролога, яка закликала Україну капітулювати та розповсюджувала фейки про ЗСУ, протиправним.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Університет зобов'язали поновити на навчанні блогерку із Черкас Ельвіру. Крім того, ВНЗ має виплатити їй судові витрати у сумі 992,4 гривень.

Рішення опубліковано на сайті Єдиного держреєстру судових рішень.

Скандал навколо Ельвіри почався влітку, після появи в Instagram її сторіс. Дівчина пропонувала Україні "скласти зброю і прийняти ворога з добром". Коли користувачі нагадали блогерці про злочини окупантів, вона заявила, що їм нібито "промивають мізки та програмують на війну та ненависть". Також дівчина звинуватила ЗСУ в обстрілах міст. Вона впевнено писала, що українцям не розповідають правду.

Проте невдовзі вона сама закрила свій профіль в Instagram.

15 липня наказом ректора БНАУ відрахував студентку. Але у вересні адвокат Ельвіри подав позов та вимагав визнати це рішення протиправним. Позивач вважає, що університет демонструє "дискримінаційну поведінку" щодо студентки з політичних і релігійних мотивів, а це "порушує конституційні права".

У підсумку суд підтримав позов адвоката дівчини. Рішення може бути оскаржене в Київському апеляційному суді у 30-денний строк від дня оголошення.

Vgorode писав, що відомого київського блогера Влада Антонова підозрюють у зйомці для російських ЗМІ провокаційних стримів із дискредитацією ЗСУ.

Последние новости