Радіодиктант національної єдності-2022: як долучитися та де слухати

Радіодиктант національної єдності-2022: як долучитися та де слухати. || Фото: unian.ua

За останні вісім місяців українці об'єдналися як ніколи, а українська мова стала культовою та впізнаваною у світі. Попри все, ми зберігаємо нашу ідентичність та не порушуємо традиції. Так, цього року вчергове проведуть Всеукраїнський радіодиктант націоналної єдності до Дня української мови та писемності. 

Цього року Радіодиктант буде адаптовано під умови воєнного часу, тому студії для його написання будуть облаштовані в різних країнах світу, щоб ті, хто знає українську мову, могли долучитися до флешмобу звідусіль.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про проведення щорічного Радіодиктанту повідомило Суспільне Мовлення. 9 листопада усі охочі громадяни долучитися до Радіодиктанту національної єдності-2022. Почнеться він об 11:00.

Текст, який будуть читати, написала українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик. Диктуватиме текст народна артистка та Герой України Ада Роговцева. 

Радіодиктант національної єдності має на меті не перевірити знання з української мови, а об’єднати людей навколо України в усьому світі. Приєднатися до нього можуть усі, неважливо, де б ви не перебували, ким працюєте, робите помилки чи пишете бездоганно. Радіодиктант традиційно пишеться від руки, але приймаються й тексти, написані шрифтом Брайля.

Де слухати Радіодиктант національної єдності?

Цього року Суспільне Мовлення запропонувало усі можливі формати для участі в Радіодиктанті. Його будуть транслювати на радіо, телеканалах Суспільного та діджитал-платформах. Прослухати його можна на:

Куди відправляти написану роботу?

Якщо ви не хочете відправляти лист у Київ, а пишете Радіодиктант для себе, то 11 листопада буде оприлюднено його текст. Так ви зможете перевірити себе.

Якщо ви хочете, щоб вашу роботу перевірили всеукраїнські фахівці, ви маєте:

Також ви можете сфотографувати чи відсканувати написаний текст та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу rd@suspilne.media або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Також долучайтеся до флешмобу в соціальних мережах. Коли будете писати Радіодиктант, то зробіть фото чи відео та опублікуйте його 
у соцмережах із хештегом #радіодиктант2022.

[read_more_vg id="1224514"]

Радіодиктант національної єдності започаткувало Українське Радіо у 2000 році. Тоді він відбувся у День Кирила і Мефодія, 24 травня. Пізніше цю акцію перенесли на 9 листопада - День української писемності та мови.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що українських You Tube та TikTok блогерів запрошують долучитися до конкурсу стипендій. У ньому можуть взяти участь молодь, яка створює чи планує створювати контент про Україну англійською, іспанською, французькою, китайською, арабською та іншими мовами світу. Ролики російською мовою не прийматимуться до конкурсу.

Последние новости