Карта бойових дій в Україні 17 листопада

Карта бойових дій в Україні 17 листопада || фото: aa.com.tr

Сьогодні, 17 листопада, розпочалася 267-та доба протистояння України збройній агресії Російської Федерації. У РФ рекламують насильницьке усиновлення українських дітей у російські сім'ї. 9 листопада відомі російські мілілогери почали поширювати багатосерійний документальний серіал про кількох українських дітей із Донбасу, усиновлених у російські сім'ї.

У документальному серіалі стверджується, що лише у 2022 році російська влада вивезла зі сходу України понад 150 000 дітей. Незрозуміло, як саме російські джерела підраховують цю цифру, бо українські офіційні особи раніше оцінювали це число у 6000–8000 осіб.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 17 листопада.

Тим часом офіційний Кремль кваліфікував ракетний удар по території Польщі як провокацію Заходу. Міноборони Росії заявило, що заяви українських та інших іноземних офіційних осіб про російські ракети – "навмисна провокація з метою нагнітання обстановки". А голова Ради безпеки Дмитро Медведєв звинуватив Захід у тому, що він наближає світову війну, проводячи гібридну атаку проти Росії. Як зазначають військові аналітики, підтримка російськими блогерами заяви Кремля про те, що удар був провокацією, цілком очікувана. Справа в тому, що в РФ війну в Україні вважають операцією Заходу, спрямованою проти Росії.

Тим часом в інформаційному просторі РФ з'явилася інформація, що ЗСУ продовжували контрнаступні дії у напрямах Сватова та Кремінної. 16 листопада ЗСУ завдавали ударів по скупченням російських військ та матеріально-технічному забезпеченню у Мирному, Перевальську та Зимогір'ї. За даними Генштабу, в результаті удару в районі Денежникове (між Старобільському та Луганському) було вбито та поранено не менше 50 російських окупантів.

Напередодні російські сили продовжували наземні атаки в районі Бахмута та Авдіївки та на заході Донецької області. Генштаб також повідомив, що українські сили відбивали атаки росіян у Новокалиновому, Першотравневому та Водяному.

Також ЗСУ продовжували завдавати ударів по російським військовим та логістичним вузлам на півдні України.

Численні повідомлення свідчать про вкрай низький моральний та психологічний стан російських сил у Луганській та Донецькій областях.

Последние новости