Карта бойових дій в Україні 4 грудня

Карта бойових дій в Україні 4 грудня. || Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

У неділю, 4 грудня, розпочалася 284-та доба повномасштабної війни в Україні, яку розпочала Російська Федерація. Українські сили досягли східного (лівого) берега річки Дніпро навпроти міста Херсона. Зустріч міністрів оборони Росії та Білорусі в Мінську, ймовірно, призведе до подальшого зміцнення двосторонніх зв’язків у сфері безпеки між Росією та Білоруссю.

Vgorode публікує карту бойових дій за даними Інституту вивчення війни (ISW) 4 грудня.

Російські війська ведуть оборону в умовах запеклих боїв біля Кремінної та Сватового. Російський мілблогер стверджував, що українські війська нарощують темпи контрнаступальних операцій у східній частині Харківської та західній Луганській областях.

2 грудня українські війська завдали удару по зосередженню російських військ в районі Старобільська, убивши 14 російських військовослужбовців і 30 поранивши. 3 грудня російські джерела повідомили, що українські війська завдали ударів по Хорошому, Старобільську, Сватовому та Новочервоному в Луганській області з ракет HIMARS.

3 грудня російські війська продовжували наступальні дії навколо Бахмута. У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські штурми в 13 км на північний схід від Бахмута в районі Соледару та в 4 км на південь від Бахмута в районі Опитного. Російські мілблогери стверджували, що повідомлення про відхід українських військ з передмістя Бахмута неправдиві, а в Опитному тривають серйозні бої. Окремий російський мілблогер 3 грудня заявив, що українські війська намагалися прорвати російські позиції поблизу Спірного (в межах 30 км на північний схід від Бахмута) і зазнали великих втрат 2 грудня.

Українські війська відбили наступ росіян у 27 км на південний захід від Авдіївки в районі Невельського, Красногорівки та Мар’їнки.

Російські війська продовжували вести оборонні дії на заході Донецької та сході Запорізької областей. У Генштабі України повідомили, що російські війська утримують оборону на цій ділянці фронту. 

3 грудня російські війська продовжили оборону на східному (лівому) березі Дніпра. Українські військові джерела зазначили, що російські війська на східному березі зосереджені на захисті раніше захоплених рубежів і обстрілі нещодавно звільнених населених пунктів на західному (правому) березі. Дніпра, зокрема Херсона.

Російські документи свідчать про те, що російська влада продовжує мобілізацію російських громадян, незважаючи на заяву президента Росії Володимира Путіна про офіційне завершення часткової мобілізації 31 жовтня. 

Російсько-окупаційні війська продовжують мобілізацію громадян України до російських військ. 

 

Последние новости