У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання

У Київській області лунали вибухи: відомо про одне влучання. || Фото: t.me/andrii_nebytov

5 грудня російські війська знову розпочали масовану ракетну атаку по території України. Ціль росіян залишається незмінною - вони хочуть знищити критичну інфраструктуру України, зокрема енергетичні об'єкти. Проте у понеділок більшість ракет було збито українрськими силами протиповітряної оборони. Після відбою тривоги стало відомо про влучання у кілька об'єктів інфраструктури, зокрема і на Київщині.

Окрім цього, у поліції показали одну з ракет, збитих на території столичного регіону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Росія сьогодні знову спробувала залищити нашу країну в темряві та холоді. Але скоїти задумане країні-агресорці не вдалося, адже енергосистема України залишається цілісною і функціонує як раніше.

5 грудня росіяни влучили в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях. Тож у деяких регіонах було застосовано екстрені відключення, щоб збалансувати всю систему й уникнути аварій. Зокрема, у Києві було введено аварійні відключення світла. Наразі 40% абонентів регіону сидять без електрики. Рятувальники ліквідують наслідки атаки, щоб повернути світло тим, в кого воно зникло через дії ворога.

Денис Шмигаль нагадав, що сьогодні річницю підписання Будапештського меморандуму. І саме в цей день Росія завдала нового масованого ракетного удару. Таким чином РФ демонструє всьому світу свої "надійні" гарантії безпеки.

- Тож покладаємося на Збройні Сили України та наших рятувальників. Віримо в перемогу та у справедливу відплату для російських терористів, - написав прем'єр-міністр.

Голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба в ефірі телеканалу "Рада" також підтвердив влучання російської ракети в один із об'єктів критичної інфраструктури в області. Про постраждалих поки що не повідомляється.

Протягом двох наступних годин Кулеба дасть більш детальну інформацію. За його словами, попередньо, критичних наслідків від влучання немає.

Сили ППО збили 9 з 10 ракет, які летіли на Київ. Одну з них показав начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. Її частини виявили патрульні під час об'їзду території поля. На місці працюють правоохоронці, які фіксують наслідки знешкодженої силами ППО ракети.

Загалом, Повітряні сили 5 грудня збили більше 60 ракет із 70 запущених. Серед них були "Калібри", Х-101/Х-555 і Х-59.

[read_more_vg id="1226992"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що під час ракетної атаки Росії по території України частина ракети впала на теритрії Молдови неподалік кордону. Є повідомлення, що то була частина ракети С-300, яка є на озброєнні в Росії та України. Боєприпас впав у саду, руйнувань та постраждалих немає.

Последние новости