У Києві змінили типи семи навчальних закладів (перелік)

У Києві змінили типи семи навчальних закладів (список). || Фото: КМДА

Київська міська рада винесла рішення про зміну типів і, відповідно, назв семи столичних закладів освіти. Так, частина середніх шкіл стали ліцеями, а у деяких з'явилася початкова школа. Про це стало відомо 8 грудня під час засідання депутатів місцевої ради.

Поки що такі зміни застосовані у трьох районах Києва: у Дніпровському, Дарницькому та Голосіївському. Мешканці цих районів забезпечені правом здобувати освіту в мікрорайоні за місцем їх проживання.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський говорить, що протягом останніх декількох років у Києві спостерігається значне зростання кількості дітей. Це пов'язано, передусім, із будівництвом нового житла. Тож влада має забезпечити усіх школярів доступними закладами освіти, а також створити комфортні умови для їхнього навчання.

Трансформацію навчальних закладів проводять, враховуючи наявну матеріально-технічну базу, кадровий потенціал, результатів успішності учнів, їхні оцінки із ЗНО та моніторингових досліджень. Після всіх цих перевірок, відповідно до профілю та спеціалізації шкіл та садочків було встановлено нові типи навчальних закладів.

Яких закладів освіти торкнулися зміни?

Дарницький район

Голосіївський район

Дніпровський район

[read_more_vg id="1227405"]

Також змінили назву Ліцею інформаційних технологій №79, що в Печерському районі Києва. За типом він залишається незмінним, але тепер носитиме ім’я Бориса Патона. Депутати вважають, що присвоєння ліцею ім'я Героя України - це можливість вшанувати роботу відомого науковця щодо розвитку української науки.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на засіданні 8 грудня депутати Київради перейменували ще 32 вулиці, серед яких є Бульвар Дружби Народів, вулиця Сім'ї Сосніних, Кутузова, Академіка Грекова та інші. Зробили це в рамках дерусифікації та дерадянізації Києва.

Последние новости