Яка у Києві ситуація зі світлом та опаленням

Яка у Києві ситуація зі світлом та опаленням || фото: Reuters

Вчора, 19 грудня, після атаки дронів-камікадзе "Shahed", у Києві ввели екстрені відключення світла. Це означає, що звичайні графіки відключень не працюватимуть невизначений час до відновлення ситуації в енергосистемі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Гендиректор Yasno, групи ДТЕК Сергій Коваленко попередив киян про можливі відключення тривалістю 10 годин. За його словами, через останню атаку арії РФ електрики вистачає тільки для об’єктів критичної інфраструктури та 20% населення одночасно. 19 грудня у Києві, наприклад, довелося відключати усі три групи водночас.

Наразі енергетики не можуть спрогнозувати, коли їм вдасться повернути столицю до стабілізаційних відключень світла. Спеціалісти фізично не встигають відновити функціональність системи між прильотами.

В НЕК "Укренерго" кажуть, що у центральному регіоні, до якого належить Київ, через значні пошкодження енергетичної інфраструктури вчора застосували більш суттєві обмеження, ніж зазвичай.

Кияни повідомляють у соцмережах, що подекуди у столиці світла немає по 28 годин. Через відсутність електрики у багатоповерхівках також немає води.

Що з опаленням

На вечір 19 грудня без стабільного електропостачання у Києві залишались 10 котелень. В результаті цього перебої з теплопостачанням могли виникнути в 144 житлових будинках міста.

Міський голова Віталій Кличко нагадав киянам, що у разі тривалої відсутності тепла у квартирах, можна прийти до найближчого пункту обігріву.

Дарницький район

Святошинський район

Шевченківський район

Солом’янський район

Також додаткові пункти обігріву розгорнули за адресами:

Наразі у Києві цілодобово працюють понад 430 пунктів обігріву.

Що кажуть синоптики

За даними порталу gismeteo,20 грудня у Києві очікується хмарна погода. З 14:00 можливий сніг. Температура повітря вдень коливатиметься від -2 до 0. Ввечері значного похолодання не передбачається – до -1 градуса. Проте зранку треба бути готовим до сильних поривів вітру 6-19 м/с.

З дня вівторка поступово почне теплішати, до відлиги та невеликих "плюсів". До кінця тижня у столиці очікується потепління до +5 вдень.

[read_more_vg id="1228497"]

Последние новости