Карта бойових дій в Україні 29 грудня

Карта бойових дій в Україні 29 грудня || фото: https://t.me/landforcesofukraine

Сьогодні, 29 грудня, в Україні розпочалася 309-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами. Російський наступ на Бахмут, ймовірно, досягне кульмінації. Загарбники не можуть продовжувати атаку і повинні зайняти оборонну позицію або хоча б отримати оперативну паузу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 29 грудня.

Візит начальника Управління військової розвідки України (ГУР) Кирила Буданова до Бахмуту підтверджує попередні повідомлення про те, що 21 грудня ЗСУ провели тактичну контратаку та відкинули супротивника з околиць міста. В ISW вважають, що армія РФ не має ресурсу для продовження атак на цій ділянці фронту. Ймовірно, військові дії довкола Бахмута досягли кульмінації.

Крім цього, за оцінками американських аналітиків, армія РФ, схоже, готується до рішучих дій у Луганській області, хоча незрозуміло, це будуть оборонні чи наступальні операції. Зараз окупанти накопичують техніку та сили у Луганську.

Водночас, за повідомленнями в Мережі, ЗСУ продовжували контрнаступні операції у напрямку Кремінної.

Частини ПДВ, які, ймовірно, раніше діяли на Херсонщині, схоже, були передислоковані на Луганщину після виведення російських військ із західного берега Херсонської області у листопаді.

У Херсонській та Запорізькій областях російські війська продовжили оборонні та ротаційні дії. Зокрема, вони змінювали позиції, щоб компенсувати постійну деградацію через українські удари.

Последние новости