У Києві обговорюють відео роздачі повісток комунальниками

У Києві обговорюють відео роздачі повісток комунальниками || фото: cripo.com.ua

У Києві обговорюють залучення комунальників до роздачі повісток. Двірники обходять закріплені за ними території та залишають папери у під'їздах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У пабликах столиці з'явилося відповідне відео без зазначення дати та місця зйомки. У кадрі двірники кажуть, що військкомати передають повістки до ЖЕКів, після чого комунальники розносять їх додому. За словами жінок, такий порядок зазначений у їхній посадовій інструкції.

[telegram post="allkiev/53931" desc=""]

Крім цього, кияни повідомляють, що повістки кладуть у поштові скриньки або залишають у двері. А мешканці Голосіївського району звернули увагу на оголошення, що з'явилися на дверях будинків.

Поки що ні КДВА, ні територіальні центри комплектації поки що не прокоментували інформацію про повістки.

Де можуть вручити повістку

У КГВА пояснювали, що мешканці столиці можуть отримати повістку у будь-якому публічному місці. Законодавство чітко не регламентує це питання.

Однак потрібно звернути, щоб у повістці був підпис керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також мокра печатка. Крім цього, у порядку денному повинні бути зазначені дата вручення, адреса військкомату та час, коли туди потрібно з'явитися.

Хто може вручити повістку

Вручити повістку може лише співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки, а також уповноважені особи ЗМС, керівники підприємств/установ/організацій, у тому числі навчальних закладів, фізичні особи-підприємці, які керують багатоквартирними будинками.

[read_more_vg id="1231481"]

Последние новости