В Українському домі прощаються із загиблим керівництвом МВС

В Українському домі прощаються із загиблим керівництвом МВС. || Фото: Київ INFO

Сьогодні, 21 січня, у Києві у Національному центрі "Український дім" відбулась церемонія прощання з керівництвом та співробітниками Міністерства внутрішніх справ України, які загинули внаслідок авіакатастрофи в Броварах 18 січня.

Похоронна колона вирушила до Українського дому, в якому відбувається церемонія прощання.

У центрі столиці перекрили деякі вулиці. Хрещатик буде перекритий до завершення церемонії прощання, повідомляє КМДА.

На церемонії прощаються із загиблими:

В Українському домі зібралbсь родичі і друзі загиблих. Поруч перебувають психологи ДСНС.

Колона автомобілів з трунами прибула до Українського дому. На кожному авто фото з ім'ям загиблого.

У залу занесли труни співробітників МВС і розмістили на постаментах. Після цього їх вкрили жовто-синіми стягами, розмістили біля них на подушках нагороди та квіти.

На церемонію прощання прийшли керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, митрополит ПЦУ Епіфаній та глава УГКЦ Святослав Шевчук.

"Для мене це особиста втрата, бо я мав дружні стосунки з Денисом Анатолійовичем. Це величезна втрата для держави. Якби не Денис Анатолійович, багато чого було б інакше. Він дійсно герой цієї держави", - розповів Буданов.

Попрощатися з загиблими прийшли колишній та нинішній голови Верховної Ради Дмитро Разумков і Руслан Стефанчук.

Вшанувати пам'ять загиблих прийшли президент України Володимир Зеленський та Перша леді Олена Зеленська. Зі сльозами на очах перші особи держави схилили голови та поклали квіти біля трун, накритих синьо-жовтими прапорами.

Окрім людей у військовій формі, тут присутні поліцейські, рятувальники і інші співробітники міністерства, священнослужителі.

Також тут присутні радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, український омбудсман Дмитро Лубінець, народні депутати тощо, а також керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Прощання з екіпажем гвинтокрила, зокрема, командиром повітряного судна – інструктором авіаційної ескадрильї спецпризначення Олександром Василенком, пілотом цієї ескадрильї Костянтином Коваленком та бортовим механіком, прапорщиком цивільного захисту Іваном Касьяновим – відбудеться 21 січня о 13:00 у Ніжині (вертолітна площадка 4 аеродрому).

Последние новости