Карта бойових дій в Україні за 30 січня

Карта бойових дій в Україні 30 січня. || Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні, 30 січня, в Україні розпочалася 341-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські війська продовжують контрнаступ в районі Куземівки (приблизно 16 км на північний захід від Сватового) та відбивають обмежені російські контратаки на захід і південь від Кремінної, в районі Бахмута, поблизу Вугледара. 

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 30 січня.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Дворічна, Вільшана, Піщане, Крохмальне, Берестове, Зелений Гай і Вишневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
На Лиманському напрямку противник обстріляв райони Макіївки, Невського, Кремінної і Діброви Луганської області та Тернів і Ямполівки на Донеччині.

Фінансист групи Вагнера Євген Пригожин оголосив, що 29 січня війська Вагнера захопили Благодатне (приблизно 12 км на північний схід від Бахмута). Також російські війська продовжують обстріли в районі Бахмута та Донецька – Авдіївки. Українські офіційні особи повідомили, що ЗСУ відбили штурм поблизу Побєди (4 км на південний схід від Донецька) та Вугледара. Російські джерела стверджували, що бої тривають на захід і схід від Вугледара.

Російські джерела не повідомляли про будь-які російські наземні атаки в Запорізькій області третій день поспіль 29 січня. Українські сили завдали удару HIMARS по мосту в Світлодолинському (20 км на північний схід від Мелітополя). Це був важливий логістичний об'єкт, через який живиться російське огруповання на лівому березі Дніпра по південній лініі фронту.

Російські війська продовжують обстрілювати місто Херсон та інші населені пункти на західному (правому) березі Дніпра. Зокрема, 29 січня було влучання в Херсонську обласну лікарню, є пораненні та значні руйнування будівлі лікарні. Радник Херсонської ОДА Сергій Хлань повідомив, що російські війська обстріляли Берислав із запалювальних боєприпасів.

Последние новости