Українці купили квартиру сину лікарки "Охматдиту", яка загинула від ракетної атаки

Українці купили квартиру сину лікарки "Охматдиту", яка загинула від ракетної атаки. || Фото: Ольга Канська

Небайдужі українці зібрали кошти та придбали квартиру осиротілому 5-річному хлопчику Григорію. Його мама - лікарка відділення трансплантації кісткового мозку "Охматдиту" Оксана Леонтьєва, загинула 10 жовтня внаслідок російських ракетних ударів по Києву. За рік до цього помер його батько. Тепер хлопчиком опікуються дідусь з бабусею.  

Співорганізаторка збору Ольга Канська у своєму Facebook поділилася подробицями надання допомоги осиротілій дитині.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Після трагічної смерті мами хлопчика - паралельно, незалежно один від одного - волонтерка Ольга  Канська та однокурсники оголосили збір грошей, щоб якось допомогти її  родині.

Однак через деякий час Канській написав стоматолог-ортопед Антон Резніков: "СТІЙ! ДАВАЙ ОБ’ЄДНАЄМО ЗБІР І ПРИДБАЄМО ДИТИНІ КВАРТИРУ!".

Така благодійна мета - придбання житла для Гриші - об'єднала українську педіатричну, онкологічну та стоматологічну спільноти, а також "усіх друзів для того, щоб стати однією великою родиною для одного маленького хлопчика, якого ця війна зробила сиротою".

Місія була успішно виконана та реалізована - 31 грудня. Спільними силами вдалося купити для сина Оксани квартиру в Ірпені. Вона розташована "в чудовому, цілому і теплому будинку".

"Ми змогли зібрати 28 тисяч, а квартиру придбали що коштувала 30-ть! В ній все є, все, що потрібно для життя: гарний ремонт, меблі, техніка", - написала Канська.

Резніков також опублікував у мережі відео зі звітами про збір коштів для маленького Гриші.

До того ж рієлторка, котра шукала для хлопчика житло та нотаріусиня, котра оформила купівлю, відмовилися  від  плати за послуги.

У новій квартирі малий Гриша, попри присутність чужих людей, освоївся швидко і повсякчас згадує маму. Нова квартира не замінить хлопчикові батьків, але, принаймні,  дасть бодай маленьку впевненість у майбутньому.

Последние новости