Російський режиссер приїхав до Києва для зйомок фільму про сиріт із Бахмута

Російський режиссер приїхав до Києва для зйомок фільму про сиріт із Бахмута. || Фото: classicalmusicnews.ru

У Києві спалахнув скандал через приїзд російського режисера Олександра Молочникова, який має намір зняти фільм про дітей-сиріт із Бахмута.

Молочників набирає на кастингах дітей для зйомок, не розповідаючи при цьому їхнім батькам про сам проект і свою минулу кар'єру в Росії. Про це розповіла режисерка Ірина Цілик.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інформацію вона отримала від знайомого художника-постановника Івана Левченка, до якого Молочніков звернувся із пропозицією про співпрацю. За словами Ірини, Іван дізнався якнайбільше про цей проект, отримав сценарій і навіть записав їхню розмову на аудіо. До того ж, росіянин йому розповів, що нібито отримав підтримку Офісу президента України та прес-картки для себе та оператора.

Що відомо про Молочникова?

Олександру 30 років. У Росії він займався акторською та режисерською діяльністю. Минулого року він зняв веб-серіал російського виробництва під назвою "Монастир". Прем'єра відбулася наприкінці минулого року.

Проте сам Молочніков зараз переїхав до США та живе там завдяки отриманому ще у дитинстві американському громадянству. Про свої зв'язки з Росією батьків потенційних акторів він не повідомляє.

Що із фільмом?

Зйомки його проекту планують провести найближчими днями – 16-18 березня під Києвом у якійсь зруйнованій будівлі. Проте громадськість вже активно виступає проти цього. Також після оприлюднення інформації обурилися багато батьків, які хотіли відправити своїх дітей на кастинг проекту.

На цю новину відреагувала і нардеп Ірина Геращенко. За її словами, депутати вже готують запит до Офісу президента, щоб отримати докладне пояснення, як Молочникову та його оператору видали українську візу і що вони взагалі роблять в Україні.

Последние новости