Графік богослужінь у Києві на Великдень 2023: як працюватимуть храми

Графік богослужінь у Києві на Великдень 2023 року: як працюватимуть храми. || Фото: Alexey Furman/Getty Images

Вже цього тижня, у неділю, 16 квітня, православні віруючі та греко-католики в Україні відзначатимуть одне з найважливіших церковних свят – Великдень. Проте через війну в графік роботи храмів було внесено деякі корективи, тож нічні служби у Києві проводитимуться, але з деякими обмеженнями.

У КМДА розповіли, за яким графіком працюватимуть храми за день і день Великодня, а також коли можна буде освятити свої великодні кошики.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Парафіян попередили, що в ніч на 16 квітня комендантську годину скасовувати не будуть, тому в цей час не можна виходити на вулицю. Люди, які прийшли на церковну службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі всю ніч. Надвір виходити не можна до 05:00.

Крім того, парафіян попередили, що вони повинні попередньо дізнатися інформацію про найближче укриття на випадок повітряної тривоги.

Також у більшості храмів в умовах війни дозволили відійти від загальних канонів та освятити паски під час вечірнього молебню у суботу, 15 квітня. Тож парафіяни можуть це зробити заздалегідь перед початком дії комендантської години.

Графік роботи храмів у Києві

Святкові молебні заплановано у 163 храмах Києва. У них проводитимуться вечірні та ранкові молебні 15 та 16 квітня відповідно.

Розклад богослужінь у найбільших храмах Києва

Патріарший собор Воскресіння Христового

Володимирський собор

Успенська Києво-Печерська лавра

Михайлівський золотоверхий монастир

Спасо-Преображенський собор

Свято-Іллінська церква

Де можна подивитися нічну службу онлайн?

Головні закриті богослужіння вночі транслюватимуться в онлайн-форматі центральними телеканалами та на інтернет-платформі ПЦУ в Youtube, а також у Facebook.

У день Великодня службу в Успенському соборі Києво-Печерської лаври проведе предстоятель ПЦУ митрополит Єпіфаній.

Последние новости