Нацбанк випустив нову монету 10 гривень, присвячену Силам підтримки ЗСУ

Нацбанк випустив нову монету 10 гривень, присвячену Силам підтримки ЗСУ. || Фото: Мінфін

Нацбанк України вводить в обіг нову монету номіналом 10 гривень, присвячену Силам підтримки Збройних Сил України.

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

Обігова пам’ятна монета "Сили підтримки Збройних Сил України" продовжує серію "Збройні Сили України". На реверсі монети зображені емблема та гасло Сил підтримки ЗСУ: "Завжди поруч". Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту зображено номінал монети, рік карбування та герб України.

Як і всі інші обігові монети України, обігова пам’ятна монета "Сили підтримки Збройних Сил України" є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів. Реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься.

 Нацбанк України вводить в обіг нову монету номіналом 10 гривень. || Фото: Нацбанк

Національний банк продовжує практику карбування обігових пам'ятних монет із зображенням військової символіки. Національний банк планує і надалі кілька разів на рік випускати обігові пам’ятні монети, які щодня перебуватимуть у готівковому обігу і щодня нагадуватимуть українцям про героїзм та подвиги військовослужбовців. Так, цього року має з’явитися ще дві подібні обігові пам'ятні монети, присвячені Збройним Силам України.

Последние новости