В Україні запрацювали 5 автошкіл для людей з інвалідністю: як записатися

В Україні запрацювали 5 автошкіл для людей з інвалідністю: як записатися - || фото: president.gov.ua

В Україні відкрито п'ять перших автошкіл для людей з інвалідністю. Вони з'явилися на базі навчальних закладів системи МВС у Києві, Кам'янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі.

Як повідомили на сайті Президента України, мета проекту – створити ефективну та комфортну систему адаптації осіб з інвалідністю до керування транспортними засобами з урахуванням їх можливостей та потреб.

Зараз на навчання запрошують людей з інвалідністю, які прагнуть вперше отримати посвідчення водія категорії В, потребують навчання або перенавчання на автомобілі з ручним керуванням. Курси зараз проходять перші 22 учні, один уже отримав посвідчення водія.

В автошколах для осіб з інвалідністю пропонують доступну інфраструктуру, навчання у змішаних інклюзивних групах чи індивідуально, можливість теоретичного навчання у дистанційному форматі, індивідуальне навчання за зручним графіком, сертифіковані сучасні автомобілі з ручним керуванням, підтримку та консультування від досвідчених інструкторів.

Як записатися в одну з п'яти автошкіл:

1. Спочатку потрібно отримати медичну довідку про придатність до керування транспортним засобом. Для цього потрібно пройти медогляд у будь-якій установі охорони здоров'я, яка проводить огляд таких осіб, та отримати довідку за формою 083/о.
2. Вибрати автошколу для теоретичної підготовки та подати документи:

3. Пройти теоретичний курс навчання в автошколі, а далі складати іспити.

Последние новости