У Києві затримали чоловіка, який спалював автівки військових

У Києві затримали чоловіка, який спалював автівки військових - фото: kyiv.npu.gov.ua

Поліція Києва затримала чоловіка за підпал 12 автівок військовослужбовців.

Як повідомили в пресслужбі Головного управління патрульної Національної поліції у місті Києві, порушник власноруч виготовляв саморобні запалювальні пристрої та кріпив їх на автомобілі військових. Правоохоронці затримали палія під час чергової спроби знищити чужу автівку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ним виявився 35-річний місцевий житель, який переїхав до Києва у 2014 році. Свої дії затриманий пояснив негативним ставленням до військових. Вибухівку зловмисник робив сам, вона спрацьовувала самостійно за визначеним часом. Як пояснили у поліції, перевірка його причетності до інших злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки України, триває.

Під час обшуку орендованої квартири порушника у Києві правоохоронці вилучили мобільні телефони, ноутбук, запалювальну суміш та різні електродеталі – дроти, мікросхеми, електричні з’єднувачі, перемикачі тощо.

Правопорушнику оголошено про підозру. Йому загрожує покарання у вигляді від трьох до десяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Київській області провели спецоперацію та затримали ще одного російського агента-коригувальника. Як повідомили у СБУ, чоловік за гроші працював на ГРУ. Він встановлював геолокацію підрозділів Сил оборони на території Київської області. Найбільше його цікавили ремонтні бази ЗСУ, де обслуговували та ремонтували українську техніку. 

Последние новости