Стало відомо, наскільки Київ підготовлений до нових ударів по енергоінфраструктурі

Стало відомо, наскільки Київ підготовлений до нових ударів по енергоінфраструктурі. || Фото: wikipedia.org

У КГВА висвітлили питання, наскільки енергетичні об'єкти у Києві зможуть витримати можливі атаки з боку Росії цієї зими.

Нові масові удари по Києву з боку Росії можливі, через це міська влада готується до будь-яких сценаріїв. Як розповів голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко в інтерв'ю ТСН, минулої зими внаслідок обстрілу було пошкоджено дві третини енергетичних потужностей Києва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після настання весни та тепла розпочалася інтенсивна робота над відновленням зруйнованих та пошкоджених об'єктів, до якої включились як енергетики, так і співробітники комунальних служб, а також будівельники. Багато хто з них усю теплу пору року працював без вихідних і ночами.

"Укренерго" зможе постачати до зими збільшену кількість енергії. Крім того, створено спеціальні споруди фізичного захисту енергооб'єктів – вони є унікальними у світовому масштабі.

Також підготовлено схеми резервного живлення. Були вперше у світовій практиці розроблено варіанти подолання можливих наслідків нових обстрілів та пошкоджень.

Упродовж цього року до Києва приїжджала допомога з-за кордону, причому у значних обсягах. Столиця отримала енергетичне обладнання, трубопроводи тепломереж, генератори та спеціальні генератори для артезіанських свердловин.

Допомога надходить від USAID, UNICEF, а також від міст-побратимів Києва – Праги, Парижа, Мюнхена, Риги, Будапешта, Барселони, Гамбурга, Оденсе, Тампере.

Нагадаємо, у грудні 2022 року Київ був на межі повної евакуації мешканців. Це було пов'язано з масовими обстрілами об'єктів енергосистеми.

Последние новости