Відбулась світова прем'єра українського серіалу "Перші дні"

Відбулась світова прем'єра українського серіалу "Перші дні". || Фото: Кадр з серіалу

У середу, 1 листопада, відбулась світова прем'єра українського серіалу-антологія "Перші дні" на Netflix. Серіал викликав бурхливі обговорення в соціальних мережах.

Редакція Vgorode розповість про український серіал "Перші дні".

Про серіал:

"Перші дні" - 6-епізодний проєкт, який створений FILM.UA Group. Художній серіал розповідає про киян у перші дні повномасштабного вторгнення РФ на територію України. Прем'єра відбулась 1 листопада на Netflix. Серіал показали одночасно в Україні та 19 країнах Європи. Згодом серіал покажуть і європейські мовники в понад 15-ти країнах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Над кожною серією працювали окремі команди, які очолювали відомі українські режисери:

Український серіал привернув увагу користувачів соціальних мереж. Після появи серіалу на сервісі, він тримається на другому місці серед найпопулярніших серіалів. Проте думки розділились.

Реакція українців на серіал:

- Автори серіалу знайшли найкращий спосіб передати шок і жах перших днів війни - через трагікомедію. Інакше б дивитися було дуже боляче. Бо крім паніки згадуєш ще й дурнувате, наприклад, як я навкарачки лізла за компʼютер повідомити в редакцію, що ракета прилетіла в телевежу, чи як коти на мені побилися, коли вперше спрацював додаток тривога, - ділиться своїми спогадами одна з глядачок.

Чимало коментарів про те, що людям важко дивитись серіал про війну, адже вони змушують повертатися у страшні спогади перших днів:

- Важко відірватись!!! Але й важко дивитись. Боляче дивитись… Подвійні відчуття: радості (за якість) і суму (через події)... Кожен вибух чи сирена повертає в ті перші дні, які продовжуються вже більше 600 днів... Та заразом, в кожній серії багато любові, тепла, людяності. І рішучості!!!, - ділиться своїми почуттями одна з глядачок.

Також є глядачі, які не оцінили серіал. Кажуть надто легко передає справжність емоцій в перші дні вторгнення:

- Не вартий уваги. Надто лайтово, - коротко резюмує глядач.

Світове просвітлення:

Прем'єра серіалу відбулась саме на Netflix. Для багатьох є важливим, що світ зможе побачити перші дні повномасштабного вторгнення, адже вони були найважчі. Серіал покаже історії українців, які  24 лютого прокинулись у новій реальності.

Висновок:

Відгуки українських глядачів різні:

Рекомендуємо подивитись серіал та зробити свої висновки стосовно проєкту.

Последние новости