Росіяни вдарили по вокзалу у Херсоні, де стояв евакуаційний поїзд

Росіяни вдарили по вокзалу у Херсоні, де стояв евакуаційний поїзд - колаж: Vgorode, || фото: facebook.com/gupolice.kr

Увечері 26 грудня у Хероні близько 140 цивільних перебували на залізничному вокзалі та чекали відправлення евакуаційного поїзда. У цей час росіяни розпочали масований обстріл міста, зокрема вдарили по вокзалу.

Крім самої будівлі вокзалу пошкоджено також потяги. В "Укразалізниці" повідомили, що кілька працівників підприємства отримали поранення. Пасажири (деякі з тваринами) були в укритті.

За інформацією Херсонської ОВА, поранення отримали двоє цивільних та двоє поліцейських, одна людина загинула.

Загинув поліцейський

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, поліцейські несли службу на вокзалі та терміново розпочали евакуацію людей. Завдяки їхнім чітким діям усіх вдалося вивести у безпечні місця. Двом цивільним, які отримали осколкові поранення, надали медичну допомогу.

Але внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградської області, який у складі зведеного загону служив у Херсоні. Смертельне поранення він зазнав під час евакуації людей.

У 29-річного лейтенанта Ігоря Місюні залишилися дружина та двоє дітей. У Нацполіції повідомили, що він розпочав службу у 2017 році у місті Долинська.

Зазначимо, що ще двоє поліцейських – у лікарні з осколковими пораненнями.

Що зараз із пасажирами, які чекали на евакуаційний потяг

В Укрзалізниці розповіли, що пасажирів спочатку успішно евакуювали до Миколаєва автобусами. Після цього понад 100 пасажирів доїхали до Києва за графіком – о 07:20. На їхній потяг перевантажили порції їжі, щоб пасажири змогли поснідати перед прибуттям до столиці.

Последние новости