Пенсії по інвалідності у 2024 році: розмір та кому призначають

Пенсії по інвалідності у 2024 році: розмір та кому призначають. || Фото: odessa-life.od.ua

Пенсія по інвалідності призначається особам, яким установлено інвалідність. Існує три групи інвалідності, які визначаються залежно від ступеня втрати працездатності.

Як повідомляють у пенсійному фонді, розмір пенсії по інвалідності визначається залежно від групи інвалідності у відсотках розміру пенсії за віком:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Враховуючи це, до загального страхового стажу для розрахунку розміру пенсії за віком, який використовується для визначення розміру пенсії по інвалідності, додається період від дня визнання інвалідністю до досягнення віку 60 років.

Мінімальна пенсія по інвалідності:

Пенсія по інвалідності призначається з дня встановлення інвалідності, якщо заяву на призначення пенсії подано не пізніше трьох місяців з дня встановлення інвалідності. У випадку подання заяви на пенсію пізніше вона призначається з дня подання заяви.

Пенсії по інвалідності військовослужбовцям

Призначаються у разі настання інвалідності:

Розмір пенсії по інвалідності визначається залежно від причини інвалідності. Особам, які стали інвалідами внаслідок участі у війні, пенсія призначається наступним чином:

Іншим особам з інвалідністю пенсія призначається у розмірах:

Мінімальна пенсійна виплата для осіб з інвалідністю внаслідок війни не може бути нижче:

Пенсія постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи:

Пенсія призначається у розмірі відшкодування фактичних збитків, виходячи:

Розмір пенсії по інвалідності, що настала від каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи, не може бути нижчим:

Мінімальний розмір пенсійної виплати для осіб з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи з-поміж ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС не може бути нижче:

Последние новости