Що видадуть, а що купити самим: у ТЦК опублікували список речей, які варто мати мобілізованим

Що видадуть, а що купити самим: у ТЦК опублікували список речей, які треба мати мобілізованим . || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У ТЦК та СП опублікували список речей, які видають, а які потрібно додатково взяти з собою у військо.

Так, список опублікували в ТЦК Рівненської області. Там повідомили, що якщо людина отримала повістку або вже пройшла медкомісію і їх повідомили про дату відправки у військо, то варто почати збирати необхідні речі.

Що видадуть тому, хто йде воювати:

Засоби індивідуального захисту

Взуття

Обмундирування

Головні убори

Спорядження

Білизна


Що не видаватимуть, але краще мати з собою

Важливо: все нижче описане - не аксіома. Кожен має обирати те, що йому дійсно необхідно і на що є фінансові спроможності.

Документи

Предмети особистої гігієни

Електроприлади

Взуття

Так, взуття у війську видається. Але можуть бути питання із наявністю необхідних розмірів. До того ж рано чи пізно воно сильно забрудниться або промокне. І потрібно буде щось на заміну. Тож краще мати щось додатково. Воно має бути ідеальним за розміром, та бажано не новим, а вже розношеним. Бажано взяти кросівки/трекінгові черевики, гумові капці і за можливістю демісезонні берці та додаткові устілки (взуття зношується швидко, а устілки ще швидше).

Одяг

Форму видають, але знову ж таки - видати можуть не одразу. До того ж частина речей може досить швидко зношуватися через навантаження. За можливістю додатково краще мати:

Рюкзак або баул

Баул або якусь велику сумку видадуть. Але це здебільшого використовується як комод, у якому зберігаються речі. Тому краще додатково мати:

Різне

Аптечка

Навантаження на організм суттєво зростає, тому без забоїв, болі в спині та суглобах навряд чи вдасться пройти цей шлях. Ще люди починають хворіти. Загалом, необхідна допомога має надаватися в медпункті. Але ситуації бувають різні, тому краще мати з собою:

Якщо людина щось забула, то родичі зможуть відправити це поштою.

Последние новости