Чому місцеві жителі почали активно протестувати проти воєнного цвинтаря під Києвом

Чому місцеві жителі почали активно протестувати проти воєнного цвинтаря під Києвом. || Фото: hromadske.ua

Національний військовий меморіальний цвинтар під Києвом хочуть відкрити давно. Але тепер постала нова проблема – проти цього місцеві жителі.

Будівництво цвинтаря розпочали буквально днями під Києвом, поблизу села Гатне. 1 квітня робітники почали розчищати ділянки лісу для створення дороги, саме там планується створити перший сектор поховань. Проте роботи виявилися заблокованими місцевими жителями.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

За їхніми словами, повідомляє "Громадське", влада не питала думки місцевих з приводу цвинтаря, і тільки коли почалося будівництво, вони про нього дізналися.

Люди бояться масової вирубки дерев, проблем для навколишнього середовища, і того, що цвинтар поруч із житловою забудовою вплине на поверхневі води.

Збори, де влада спробувала поспілкуватися з місцевими, проходили на краю села Мархалівка, поховання будуть неподалік.

Місцеві стурбовані якістю води після облаштування цвинтаря, кажуть, що ліс захищає будинки від вітру, а їх планується вирубати. Також через газони зміниться кислотність ґрунту.

"Якщо осушити територію, у нас зникне вода. Якщо вони не осушать — трупна отрута потрапить у підземні води, врешті-решт буде в наших колодязях. Ми не проти меморіалу, але краще садити дерева. Ми й самі готові це зробити".

Нагадаємо, військовий цвинтар під Києвом хочуть створити за прикладом Арлінгтонського.

Последние новости