Карта бойових дій в Україні 6 червня

Карта бойових дій в Україні 6 червня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 6 червня, в Україні розпочався 834 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають на Харківщині, а українці намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 червня.

Удари російських ракет і безпілотників завдали значної довгострокової шкоди енергосистемі України, і, як повідомляється, влітку 2024 року Україна зіткнеться з ще більшими енергетичними обмеженнями.

Російські війська нещодавно просунулися на південний схід від Куп'янська, в районі Часового Яру, на захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька.

Головнокомандувач українськими військами генерал-полковник Олександр Сірський заявив 5 червня, що російські війська концентрують свої основні зусилля на північ від Харкова на Липцях та Глибокому.

5 червня бої на околицях Вовчанська тривали, але підтверджених змін на лінії фронту не відбулося.

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються.

Український солдат, що воює в районі Авдіївки, повідомив 5 червня, що російські війська просуваються у бік Новоселівки Перша (на північний захід від Авдіївки) з Уманського (на південь від Новоселівки Перша) і нещодавно провели атаки з використанням двох БТР у цьому районі.

Генштаб України повідомив про наземні атаки Росії на захід від Донецька в районі Георгіївки та Красногорівки та на південний захід від Авдіївки в районі Парасковіївки та Водяного.

5 червня позиційні бої продовжилися на заході Запорізької області, але підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не відбулося.

Последние новости