Карта бойових дій в Україні 15 червня

Карта бойових дій в Україні 15 червня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 15 червня, в Україні розпочався 843 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 15 червня.

У ніч із 13 на 14 червня українські сили провели велику серію ударів безпілотників по території Росії.

Російські війська нещодавно підтвердили наступ у районі Авдіївки та Донецька.

Російські війська продовжили наступальні операції на півночі Харківської області 14 червня, проте підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не було.

Російські джерела стверджували, що російські війська просунулися на 100 метрів у невстановленій частині Вовчанська, проте інформація не підтверджена. 

Російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Авдіївки. Російські та українські військові заявили, що під час механізованого штурму українські сили знищили вісім російських танків та вісім БМП.

У Генштабі України повідомили, що російські війська 13 та 14 червня вели інтенсивні наступи на Покровському (Авдіївському) напрямку.

Геолоковані кадри, опубліковані 14 червня, показують, що російські війська нещодавно захопили Георгіївку і просунулися у східній частині Максимільянівки (на захід від Донецька). 

Українські військові джерела повідомили, що російські війська під час атаки використали 28 одиниць бронетехніки, з них українські сили знищили 13 одиниць російської бронетехніки.

13 та 14 червня тривали позиційні бої на заході Запорізької області в районі Роботина, Вербового (на схід від Роботина) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботина).

Последние новости