Карта бойових дій в Україні 18 червня

Карта бойових дій в Україні 18 червня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua/

Сьогодні, 18 червня, в Україні розпочався 846 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 18 червня.

Російські війська нещодавно просунулися під Сіверськ, Часів Яр та Авдіївку. За даними інституту, Росія має проблеми з виробництвом артилерійських снарядів і окремих артилерійських систем.

Українські війська почали механізовані контратаки поблизу Глибокого та контратакували з напрямку Тихого (на північний схід від міста Харків) і поблизу Агрегатного заводу в районі Вовчанська (на північний схід від міста Харкова). Російські війська також продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Липців і на північний схід від Харкова поблизу центрального Вовчанська та Вовчанських Хуторів. 

Російські сили нещодавно просунулися на південь від Сіверська, а також на захід від Роздолівки (на південь від Сіверська).

Російські війська нещодавно просунулися на захід від Авдіївки на тлі продовження російських наступальних операцій у цьому районі 17 червня.

Бої тривали на північ від Авдіївки біля Калинового; на північний захід від Авдіївки в районі Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої та Сокіла; і на захід від Авдіївки біля Уманського, Яснобродівки, Невельського та Карлівки 16 і 17 червня.

17 червня російські війська продовжили наземні атаки на заході Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було. 16 і 17 червня російські війська продовжували штурм поблизу Роботиного та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки.

Последние новости