Карта бойових дій в Україні 6 серпня

Карта бойових дій в Україні 6 серпня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 6 серпня, в Україні розпочався 895-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 6 серпня.

3 серпня внаслідок ударів українських безпілотників на аеродромі Морозовськ у Ростовській області було знищено бомбардувальник Су-34 та склад боєприпасів.

Російські війська просунулися на схід від Торецька та Покровська, а також у районі Донецька та Роботино.

5 серпня позиційні бої продовжились на півночі Харківської області, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було. Українські та російські джерела повідомили про продовження боїв на північ від Харкова в районі Глибокого та Липців та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська.

Російські війська продовжили наступальні операції у напрямку Часів Яр 5 серпня, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Російські джерела стверджують, що російські війська продовжують покращувати свої позиції у східній частині Часів Яру та вздовж каналу Сіверський-Донець Донбасу.

Генштаб України повідомляє, що російські війська безуспішно атакували поблизу Часів Яру, на схід від Часів Яру в районі Іванівського, на південний схід від Часів Яру в районі Андріївки та Кліщіївки, а також на південь від Часів Яру в районі Ступочек та Білої Гори.

Російські війська провели наземні атаки поблизу самого Роботино, на північний схід від Роботино біля Малої Токмачки та північний захід від Роботино біля Новоданилівки.

Последние новости