Карта бойових дій в Україні 26 серпня

Карта бойових дій в Україні 26 серпня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 26 серпня, в Україні розпочався 915-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 26 серпня.

Російські військові блогери стверджують, що війська РФ нещодавно відновили втрачені позиції в Курській області на тлі повідомлень про продовження українських атак у цьому районі.

Нещодавно російські війська просунулися в районі Торецька та на його території, а також на південний захід від Донецька.

Бої тривали на північ від Харкова в районі Глибокого та Липців, а також на північний схід від Харкова в районі Вовчанська. Представник Харківської групи військ України полковник Віталій Саранцев заявив, що українські війська протягом кількох місяців не дозволяли російським військам поповнювати запаси та евакуювати скорочену російську піхотну роту з Вовчанського агрегатного заводу.

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 серпня, показують, що російські війська нещодавно просунулися далі вздовж східних околиць Торецька. Російський блогер заявив, що російські війська продовжують просуватися у східний Торецьк, але українські оборонні позиції та особливості рельєфу сповільнюють російський поступ.

25 серпня російські війська продовжували просуватися на південний схід від Покровська, але жодних підтверджених змін лінії фронту у районі Покровська не було. Російські війська продовжили наступальні операції на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, проте не досягли жодних підтверджених успіхів.

Бої тривали на заході Запорізької області в районі Новоандріївки та Щербаків (обидва на північний захід від Роботино) та Малої Токмачки (на північний схід від Роботино), але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Последние новости