Карта бойових дій в Україні 30 серпня

Карта бойових дій в Україні 30 серпня. || Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 30 серпня, в Україні розпочався 919-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ. Також ЗСУ атакує російські позиції в Курській області РФ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 30 серпня.

Нещодавно українські війська просунулися на північ від Суджі.

29 серпня Генштаб України підтвердив, що в ніч з 27 на 28 серпня українські війська завдали ударів по нафтопереробному заводу "Атлас" у Ростовській області та нафтобазі "Зеніт" у Кіровській області.

Російські війська просунулися в районі Куп'янська, Торецька, Покровська та Донецька.

Бої тривали на північ від Харкова в районі Липці та Глибоке та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська.

Представник Харківської групи військ України полковник Віталій Саранцев заявив, що темпи російських наступальних операцій у районі Стариці (на північний схід від Харкова) знижуються і що російські війська починають переходити до оборонних дій у цьому районі, але, як і раніше, чинять тиск на українські сили в інших місцях на цьому фронті.

Геолокаційні кадри, опубліковані 28 серпня, показують, що російські війська нещодавно просунулися вздовж вулиці Чапаєва на північному заході Дружби (на схід від Торецька).

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька та продовжили наступальні операції у цьому районі 29 серпня. Геолокаційні кадри, опубліковані 28 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися в полях на південь від Перемоги.

Український генеральний штаб повідомив, що російські війська атакували в Роботино, на північ від Роботино біля Новоданилівки та на північний схід від Роботино біля Малої Токмачки.

Последние новости